Miró & Cobra
Experimenteel spel

Voor het eerst in bijna 60 jaar, een grote tentoonstelling van Joan Miró in Nederland! Met meer dan 100 kunstwerken van Joan Miró, meer dan 80 van CoBrA kunstenaars en een reconstructie van Miró’s beroemde atelier op Majorca.

Joan Miró Woman Femme se coiffant devant dúne glace 1938. Bruikleen van het Solomon R Guggenheim Museum New York © 2015 Pictoright Amsterdam

 Constant, ZT (Hoofd en maan), 1949 bruikleen van het Frans Hals Museum Haarlem
©Constant/Fondation Constant c/o Pictoright Amsterdam 2015

Op deze site vind je informatie over de tentoonstelling, de speciale Miró&Ik activiteiten en lees je over Joan Miró zelf.

Joan Miró
Tijdlijn

“This will be one of the most exciting Miró exhibitions in a long time!”
Joan Punyet Miró, kleinzoon van Joan Miró

Joan Miró i Ferrà wordt op 20 april 1893  in Barcelona geboren in een familie van ambachtslieden. Hij overlijdt op 25 december 1983 in Palma (Mallorca) en wordt begraven op het kerkhof Montjuïc in Barcelona. Lees hier Miró’s levensloop, een klein deel van een tijdlijn uit de catalogus en de tentoonstelling. Deze tijdlijn toont ook de verbanden tussen Miró en de CoBrA  beweging. De Catalogus is te koop in de winkel van het Museum.

 
La Pequena Cobra bevind zich rechts van het informatiepunt. U kunt ook reserveren met groepen of La Pequena Cobra afhuren.

Neem contact met ons op
info@lepetitcobra.nl / 020 5475037La Pequeña Cobra biedt een dagelijks wisselend assortiment waarbij Spaanse klassiekers langs zullen komen zoals : Aardappeltortilla, Albondigas, Spiesje met ansjovis en olijf, Iberico ham, Dadels met spek, Manchego, Chorizo in rode wijn, Calabres en inktvis in al zijn verschijningen (behalve levend)

 

Route

Het Cobra Museum voor Moderne Kunst ligt op een moderne plek in een moderne stad. Het is dus makkelijk te bereiken met Fiets, Auto en openbaar vervoer. Klik op de buttons voor Fiets/Scooter, Openbaar vervoer of Auto/Motor om uw vervoer te selecteren. Hier krijgt u een heldere uitleg hoe u bij het Cobra Museum komt.